Gewoon op een andere manier dan een standaard appelbol.
Wat heb je nodig.
Roomboterbladerdeeg
Appels [deze keer heb ik 8 Pink Lady appels gebruikt] 5 voor de bol, en de rest voor appelstukjes
Roomboter ongezouten
Kaneel
Basterdsuiker
Scheutje Schrobbelaar
Slagroom en vanilleijs
1 opgeklopt ei
Poedersuiker
Een oven, electrisch voorverwarmen op 220 graden.
Appelboor
Fijnschiller
Een wok.
Bereiden:
Begin als eerste met het klokhuis er uit te halen met een appelboor,
schil de appels met een fijn schil mesje.
daarna hol je de appels aan 1 kant verder uit met een mesje.
Leg die stukjes appel even apart.
Haal daarna de bladerdeegplakjes uit de diepvries, en leg deze op een vel bakpapier,
wacht nog even met de folie er af te halen.
Doe een flink stuk roomboter in de wok, en laat de boter smelten, doe er daarna bruine basterd suiker bij
en breng dit aan de kook, daarna de appelstukjes in de botermix, flink wat kaneel en een scheutje schrobbelaar.
Haal intussen de folie van het bladerdeeg, en leg de plakjes tegen elkaar, reden hiervan was bij mij dat de grote
bladerdeeg vellen uitverkocht waren.
Neem een ronde schaal van ongeveer 12 centimeter, en snijdt een cirkel uit het bladerdeeg.
Van het bladerdeeg wat je overhoudt snij je blaadjes.
Leg de uitgeholde appels op het bladerdeeg en vul deze met de gekookte appelmix.
Snijdt daarna reepjes in het bladerdeeg rondom de appels, en vouw deze reepjes over de appels.
Leg ze daarna op een bakplaat, met de opening naar boven, en bestrijk de appelbollen met het opgeklopte ei, 3 keer.
Doe dit ook met de blaadjes.
Bak ze daarna ongeveer 25 a 30 minuten .
Zodra de appelbollen goed zijn laat je deze een beetje afkoelen, klop in die tijd 200 ml slagroom, met 2 eetlepels suiker.
Strooi over de appelbollen en de blaadjes poedersuiker, daarna de slagroom en/of een bol ijs op de appelbol.
Een shotglaasje Baileys Chocolade er naast, en smullen maar!!!
Tip: De appelstukjes die overblijven zijn de andere dag ook nog lekker, met een pannenkoek of Custardvla.



