Dus in plaats van de spare ribs een droge kruiden laag te geven en aflakken met een zoete saus, heb ik dit keer voor een meer hartige variant gekozen, en de ribben een nachtje in een natte marinade te leggen.
Hier een foto van de ingrediënten, de gembersiroop heb ik uiteindelijk niet gebruikt:

Al snel kwam ik er achter nadat ik de eerste batch aan marinade had gemaakt dat dat niet voldoende zou zijn:

Dus een tweede batch gemaakt, ribben ontdaan van het buikvlies aan de binnenzijde, en ze in de marinade gelegd:

Iedere paar uur even opnieuw ingemasseerd, en aan het einde van de avond nog een laatste massage gegeven:

Hierna afgedekt met een laagje vershoudfolie, en een nachtje de koelkast in:

Na een nachtje zien ze er dan zo uit:

Pellet grill aangezet op 110 graden Celsius, en de ribben mochten er 2,5 uur op:

Ondertussen de overgebleven marinade ingekookt, en uiteindelijk met een klein beetje maizena ingedikt:

Na 2,5 uur de ribben ingepakt in folie met 2 eetlepels appelsap en een beetje boter, en op het laatst de ingedikte marinade even mee verwarmd:

Na 2 uur de ribben uitgepakt, en ingelakt met de ingedikte marinade;

Een half uurtje later de ribben er afgehaald, en gaan eten.
Wat vonden we er van? Ik had de ribben 2 uur in de folie gedaan, en dit was te lang, ze waren fall of the bone geworden, dat lust ik gelukkig ook, maar een kleine bite vind ik altijd toch net wat lekkerder.
Qua smaak was ik compleet verrast, ik proefde zowaar het zoutige van de sojasaus, en dat was een hele welkome afwisseling.
Zou ik ze nogmaals zo maken? Zeker wel, alleen dan een half uur korter in de folie.