Ingrediënten: voor c.a 200 ml saus
- Zaanse Mayonaise in tube of knijpfles.
- Franse mosterd (mild) van b.v. Kühne.
- Fijngesnipperde ui / sjalot
- Kerrie
- Knoflook (vers) granulaat kan ook maar is toch minder lekker!
- Suiker
- Zout en fijngemalen peper uit de molen.
- Azijn (wit)
- Peterselie
2. Voeg de gemalen peper, zout, suiker, knoflook en kerrie toe. Ik doe dit altijd vanuit de losse pols en naar smaak voor de hoeveelheid MAYO!
3. Laat dit geheel minimaal twee uur in de koelkast staan, want de azijn neemt dan goed alle smaken op en maakt de kerrie minder scherp!
4. Hak daarna de ui / sjalot ragfijn en meng dit door het azijnmengsel.
5. Voeg nu een tube (200 ml) Zaanse Mayonaise toe en een (flinke) eetlepel Franse mosterd. Ook naar smaak uiteraard je kan het er niet meer uithalen!
6. Hak de peterselie fijn en roer die tevens door de saus.