Ingredienten voor 4 personen :
-8 platbroden
-Een pakje passata (gezeefde tomaat.)
-600 gram gehakt naar keuze, lamsgehakt kan ook.
-Vers geperste knoflook of knoflookpoeder.
-Een zak roerbakgroenten die je lekker vind, ik had deze keer italiaanse groenten.
-Geraspte kaas, maar zonder ook heel lekker.
-Kruiden naar behoefte.
Ik heb deze keer gehakt kruiden en italiaanse kruiden gebruikt, maar andere kruiden kunnen ook goed.
Voor de saus verhouding:
-100 gram yochurt
-1 theelepel kerriepoeder
-1 theelepel kaneelpoeder
Bereidingswijze :
Oven voor verwarmen op 180 graden, boven en onder warmte.
Gehakt rullen met vers geperste knoflook of knoflookpoeder en kruiden naar behoefte.
Zak roerbakgroenten meebakken en kruiden naar behoefte.
Leg het libanese brood op de bakplaat.
Giet wat passata (gezeefde tomaat) op het brood en smeer dit uit met een lepel.
Leg dan wat gehakt/groenten mensel op het brood.
Strooi hier naar wens nog wat geraspte kaas over.
Dan 6 tot max 10 minuten in de oven.
Meng terwijl de yochurt in een schaaltje, met de kerriepoeder en kaneelpoeder.
Uit de oven besprenkel je het libanees brood met de saus.
Met naanbrood is dit ook heel lekker.

