4 zachte peren
750 ml halfzoete rode wijn
50 gram basterdsuiker, wit of bruin
3 kaneelstokjes
5 kruidnagels
2 zakjes vanillesuiker
1 halve sinaasappel
1 halve limoen
1 bakje verse frambozen en bosbessen
een handjevol cranberries
een paar steeltjes rozemarijn
4 plakken roomboter bladerdeeg.
Bereiden:
Schil de peren met een fijnschiller, laat het steeltje zitten
zet de peren in een pannetje, en giet de rode wijn over de peren tot dat ze net niet kop onder zitten
breng de wijn aan de kook en voeg de kruiden, suiker en het fruit toe.
Laat de peren daarna 1 tot 2 uur pruttelen op een laag pitje.
Ik in mijn geval 1 uur, het waren zachte peren, en ze moesten samen met het bladerdeeg nog 20 minuten in een voorverwarmde oven
op 180 graden.
Na het koken laat je de peren even uitlekken, en haal je intussen de bladerdeegplakken uit de diepvries.
Leg na het ontdooien van de bladerdeeg plakken de peren er op, en vouw deze als een envelop dicht.
Plaats ze daarna in de oven en bak ze in 20 tot 25 minuten goudbruin.
Neem intussen het pannetje waar de peren in gekookt zijn, en haal er het fruit uit, en de rozemarijn.
Haal de schil van het fruit, en haal de takjes rozemarijn er met een schuimspaan uit.
Haal een mok sap uit het pannetje en meng dit met een paar eetlepels maizena.
Doe daarna het fruit erbij wat je overgehouden hebt zoals de frambozen, zwarte bessen, sinaasappel en cranberries
in het pannetje, en breng dit mengsel aan de kook.
Daarna het maizena mengsel erbij, en breng het weer kort aan de kook tot dat het mengsel weer helder wordt.
Haal de peren uit de oven, leg deze op een dessertbord, doe er wat gebonden fruit op, en serveer dit met roomijs of warme vanillepudding.

