Wat ik gebruikt heb om deze mini pizza's te maken:
1 rol Jan Pizza deeg, waar een potje pizza saus bij zit
Geraspte kaas
Salami
Hamblokjes
Champignons
1 zakje italiaanse groenten, zoals ui, prei, paprika
Italiaanse kruiden
1 ei
Een beetje witte patentbloem.
Een elctrische oven voorverwarmd, boven en onderverwarming op 220 graden [hete lucht 200 graden]
Bereiden:
Maak de verpakking open van de pizza rol, en rol deze voorzichtig uit.
Bestrooi het aanrechtblad met wat bloem en leg de plak pizza deeg op het blad
Snijdt intussen de groentes en vlees in kleine blokjes of reepjes.
Meng dit in een schaal met wat pizzasaus en Italiaanse kruiden.
Steek uit de plak met een ronde vorm de deegplakjes, de maat mag je zelf weten.
Leg op de plakjes met een lepeltje een beetje van de groentemix, hamblokjes en geraspte kaas.
Vouw deze daarna dicht en druk met de platte kant van een vork de kanten dicht.
Bestrijk daarna de pizza's met het opgeklopte ei.
Als dat klaar is de pizza's in het midden van de oven voor ongeveer 15 a 20 minuten.
Maak een schaaltje Bolognesesaus klaar om de pizza's tijdens het eten in te dompelen.
Van het restant worden er morgen 2 grote Calzones gemaakt met Spaghetti erbij.
Simpel, maar bij een buffetje met meerdere hartige hapjes lekker.


