Ik had afgelopen week na dat wij zuurkool met aardappelpuree en spek gegeten hadden, best veel puree over.
Ik dacht bij mezelf laat ik er eens aardappelkroketten van maken, zeker nu deze ouderwetse met paneermeel
hier in de supermarkt niet meer te koop zijn, wel van die andere tegenwoordig.
Dus hoe ik het gedaan heb:
Ongeveer 500 gram aardappelpuree op smaak met zout, nootmuskaat een scheutje melk en een klontje boter die over was
een nachtje af laten koelen
3 eieren, wat peper, zout en een scheutje melk loskloppen
Paneermeel, met knoflookpoeder, een beetje 4 seizoenen peper, en wat gedroogde tuinkruiden
Pillen gerold van ongeveer 25 gram deze daarna door het losgeklopte ei, en daarna een paar keer door het paneermeel gerold.
Pan met slaolie opgewarmt, naar ongeveer 180 graden, en voorzichtjes de kroketjes in de olie laten zakken.
Het is even wat werk, bij de olie blijven en kroketten uit de pan voor dat ze open klappen.
Een uurtje bezig geweest om deze dingen te maken, maar voor mezelf wel een simpele basis gemaakt om het ook op andere manieren te gaan doen.
Aardappelgratin bijvoorbeeld.
Wij hebben onze vingers erbij afgelikt...
Aardappelpuree over -----> vs aardappelkroketjes.
- Maxstar
- Berichten: 29
- Lid geworden op: 07 aug 2024, 12:32
- Has thanked: 17 times
- Been thanked: 42 times
Re: Aardappelpuree over -----> vs aardappelkroketjes.
Zo maak ik al jaren eigen aardappelkroketten. Om de kroketten te vormen doe ik dat echter met lauwwarme puree, en met een wegwerp spuitzak die je op de goede maat kan knippen spuit ik er lange rollen van die ik later met een krabbertje opdeel in porties en nadien ietwat modeleer.
Daarna vries ik de ongepaneerde kroketten een uurtje of twee aan waarna ik alles in één keer paneer om vervolgens in te vriezen. Ook bloem ik de kroketten eerst licht voordat ik die door het EI-mengsel haal voor een betere hechting en paneerdichtheid zodat ze minder snel openspringen.
Daarna vries ik de hele lading weer in en kan ik weer een maandje of twee vooruit....
Daarna vries ik de ongepaneerde kroketten een uurtje of twee aan waarna ik alles in één keer paneer om vervolgens in te vriezen. Ook bloem ik de kroketten eerst licht voordat ik die door het EI-mengsel haal voor een betere hechting en paneerdichtheid zodat ze minder snel openspringen.
Daarna vries ik de hele lading weer in en kan ik weer een maandje of twee vooruit....
- freggel1
- Site Admin
- Berichten: 154
- Lid geworden op: 05 aug 2024, 22:19
- Locatie: Zundert
- Has thanked: 49 times
- Been thanked: 117 times
- Contacteer:
Re: Aardappelpuree over -----> vs aardappelkroketjes.
Bedankt voor de tip!
Ik ga dit zeker de volgende keer op jou manier proberen, zeker dat invriezen.
Ik ga dit zeker de volgende keer op jou manier proberen, zeker dat invriezen.
Bon Apetit Eet Smakelijk Enjoy Youre Meal