Pagina 1 van 1

Bladerdeeg hapjes.

Geplaatst: 30 nov 2024, 00:11
door freggel1
Bladerdeeghapjes.

Deze kun je zelf maken met wat jij lekker vindt.

Maak zelf bladerdeeg of haal wat pakjes roomboter bladerdeeg, en maak de hapjes.

Ik heb vandaag ook een kant en klare bladerdeeg rol gebruikt, maar deze is mij niet bevallen,
na het ontdooien in de magnetron volgens de uitleg op de verpakking was het deeg erg droog
en niet te behandelen, het scheurde overal.

Nu liggen er 2 rollen in de koelkast, je kunt ze ook rustig ontdooien maar dat duurt 3 uur.
Maar dat wordt vor morgenmiddag.


Wat ik vandaag gebruikt heb

1 Doos partymix, bitteballen, minifrikandellen, bitterballen, kipnuggets en bamihapjes.
Minislavinken
Ham en kaas.
Oven op 200 graden, 15 tot 20 minuten bakken.

Meer smaken kan ook, bijvoorbeeld met ragout of Italiaans of zoete dingen.

Maak de hapjes niet te groot, snijdt een plak bladerdeeg schuin in 2, en rol ze van de breedte naar het dunne op,
niet als een croissant.
Daarna insmeren met een losgeklopt ei.

Doe je dit dan krijg een enveloppe model waar je als de hapjes gebakken zijn in de bovenkant
mosterd of ketchup en uitjes in kunt doen, of een toef slagroom bij de zoete hapjes.

Reden waarom ik dit aan het maken ben is sowieso voorproeven naar de tapas die met de feestdagen hier klaargemaakt gaan worden.

Gewoon een keer simpel, maar wel met veel verschillende hapjes van warm naar koud.

Voorbeeld:

Afbeelding

Afbeelding

Ik heb nog niet alles gebakken, de rest zit ongebakken in de diepvries, en deze worden morgen verpakt in
bewaar verpakking.

Re: Bladerdeeg hapjes.

Geplaatst: 30 nov 2024, 08:43
door Arjan E.
Ik doe wel eens iets soortgelijks, maar dan met croissantjes deeg, daar rol ik dan een mini knakworstje in, ook erg lekker🤤

Re: Bladerdeeg hapjes.

Geplaatst: 14 dec 2024, 17:25
door freggel1
Gisteren weer hapjes gemaakt.
Dit keer mini appelbeignets.

Wat heb ik gebruikt?

Roomboter bladerdeeg, plakken in 2 gesneden.
Appel mix met kaneel en bruine basterd suiker
Banketbakkers room.
Kristalsuiker en kaneel
Slaolie

Maak als eerste de banketbakkersroom, en zet deze in de koelkast en zet intussen een pannetje slaolie op het vuur
Schil de appels en snijdt deze in kleine stukjes
Meng de kristalsuiker met wat kaneel in een schaaltje
Snijdt de bladerdeegplakken in 2

Leg als eerste een dessertlepeltje een bolletje banketbakkersroom op de helft van een plak bladerdeeg
daarna een lepeltje appelmix
vouw daarna de plakken dicht en druk deze aan de kanten goed aan.

Doe daarna de hapjes in het pannetje met hete olie, draai de hapjes regelmatig om,
en deze zijn afhankelijk van de temperatuur van de olie in ongeveer 5 minuten mooi goudbruin.

Haal ze daarna met een schuimspaan uit de olie, en leg ze in de schaal met kaneel suiker, draai ze daarna een paar keer om.

Gloeiend heet opdienen, en opeten die beignets!

Ik heb helaas maar 1 foto, de rest was al op. :D




Afbeelding

Re: Bladerdeeg hapjes.

Geplaatst: 15 dec 2024, 23:41
door freggel1
Vervolg bladerdeeghapjes.

Vandaag weer andere smaken, en ander bladerdeeg, hartig met bakkersgist.

Ik heb bladerdeeg plakjes met een taartvormpje uit gestoken, deze daarna gevuld met kipshoarma.
De andere gevuld met Champignon ragout
Ik had ook nog een beetje boerenkool stampot over, en die heb ik gebruikt om daar weer hapjes van te maken,
rechthoekige plakken gebruikt een bolletje boerenkool er op, en in de kant waar geen stamp lag sneetjes in het plakje gemaakt
daarna dicht gevouwen
De laatste, ik had 4 plakken over, 2 heb ik ingesmeerd met pure chocolade pasta, 2 plakjes er boven op gelegd, en daarna reepjes van 1 cm gesneden.
Deze opgerold tegenover elkaar in. [links omhoog draaien, en rechts naar beneden draaien met de hand]

Alles bestreken met een opgeklopt ei
daarna in de voorverwarmde oven op 180 graden.


Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding

Re: Bladerdeeg hapjes.

Geplaatst: 10 feb 2025, 21:39
door freggel1
De hapjes blijken een inkopper te zijn hier!

Afgelopen weekend de verjaardag van de wederhelft gevierd, en weer bladerdeeghapjes gebakken voor de gasten die dit nog nooit op deze manier gehad hebben.

Standaard 1 happers, saucijzenbroodjes, frikandel, kipnugget, bamihapjes, en nieuw: bitterbal hapjes.

De schaal was goed gevuld, met kleine schaaltjes gevuld met mosterd, mayonaise en ketchup, de schalal was in een in een mum van tijd leeg. :D

Komend weekend, en het weekend er na gaan we nog eens op herhaling, ben zelf jarig dan, pffftttt... 60 alweer,
dus dat moet toch een beetje gevierd worden, niet alleen met gebak, maar ook met hartige hapjes die iedereen lust!