Bladerdeeg hapjes.
Geplaatst: 30 nov 2024, 00:11
Bladerdeeghapjes.
Deze kun je zelf maken met wat jij lekker vindt.
Maak zelf bladerdeeg of haal wat pakjes roomboter bladerdeeg, en maak de hapjes.
Ik heb vandaag ook een kant en klare bladerdeeg rol gebruikt, maar deze is mij niet bevallen,
na het ontdooien in de magnetron volgens de uitleg op de verpakking was het deeg erg droog
en niet te behandelen, het scheurde overal.
Nu liggen er 2 rollen in de koelkast, je kunt ze ook rustig ontdooien maar dat duurt 3 uur.
Maar dat wordt vor morgenmiddag.
Wat ik vandaag gebruikt heb
1 Doos partymix, bitteballen, minifrikandellen, bitterballen, kipnuggets en bamihapjes.
Minislavinken
Ham en kaas.
Oven op 200 graden, 15 tot 20 minuten bakken.
Meer smaken kan ook, bijvoorbeeld met ragout of Italiaans of zoete dingen.
Maak de hapjes niet te groot, snijdt een plak bladerdeeg schuin in 2, en rol ze van de breedte naar het dunne op,
niet als een croissant.
Daarna insmeren met een losgeklopt ei.
Doe je dit dan krijg een enveloppe model waar je als de hapjes gebakken zijn in de bovenkant
mosterd of ketchup en uitjes in kunt doen, of een toef slagroom bij de zoete hapjes.
Reden waarom ik dit aan het maken ben is sowieso voorproeven naar de tapas die met de feestdagen hier klaargemaakt gaan worden.
Gewoon een keer simpel, maar wel met veel verschillende hapjes van warm naar koud.
Voorbeeld:


Ik heb nog niet alles gebakken, de rest zit ongebakken in de diepvries, en deze worden morgen verpakt in
bewaar verpakking.
Deze kun je zelf maken met wat jij lekker vindt.
Maak zelf bladerdeeg of haal wat pakjes roomboter bladerdeeg, en maak de hapjes.
Ik heb vandaag ook een kant en klare bladerdeeg rol gebruikt, maar deze is mij niet bevallen,
na het ontdooien in de magnetron volgens de uitleg op de verpakking was het deeg erg droog
en niet te behandelen, het scheurde overal.
Nu liggen er 2 rollen in de koelkast, je kunt ze ook rustig ontdooien maar dat duurt 3 uur.
Maar dat wordt vor morgenmiddag.
Wat ik vandaag gebruikt heb
1 Doos partymix, bitteballen, minifrikandellen, bitterballen, kipnuggets en bamihapjes.
Minislavinken
Ham en kaas.
Oven op 200 graden, 15 tot 20 minuten bakken.
Meer smaken kan ook, bijvoorbeeld met ragout of Italiaans of zoete dingen.
Maak de hapjes niet te groot, snijdt een plak bladerdeeg schuin in 2, en rol ze van de breedte naar het dunne op,
niet als een croissant.
Daarna insmeren met een losgeklopt ei.
Doe je dit dan krijg een enveloppe model waar je als de hapjes gebakken zijn in de bovenkant
mosterd of ketchup en uitjes in kunt doen, of een toef slagroom bij de zoete hapjes.
Reden waarom ik dit aan het maken ben is sowieso voorproeven naar de tapas die met de feestdagen hier klaargemaakt gaan worden.
Gewoon een keer simpel, maar wel met veel verschillende hapjes van warm naar koud.
Voorbeeld:


Ik heb nog niet alles gebakken, de rest zit ongebakken in de diepvries, en deze worden morgen verpakt in
bewaar verpakking.