Pagina 1 van 1

Ketjap spareribs

Geplaatst: 04 mei 2025, 00:18
door Arjan E.
Afgelopen woensdag toch maar weer eens geprobeerd te barbecueën, niet wetende of ik wel alles goed genoeg kon proeven.

Dus in plaats van de spare ribs een droge kruiden laag te geven en aflakken met een zoete saus, heb ik dit keer voor een meer hartige variant gekozen, en de ribben een nachtje in een natte marinade te leggen.

Hier een foto van de ingrediënten, de gembersiroop heb ik uiteindelijk niet gebruikt:

Afbeelding

Al snel kwam ik er achter nadat ik de eerste batch aan marinade had gemaakt dat dat niet voldoende zou zijn:


Afbeelding

Dus een tweede batch gemaakt, ribben ontdaan van het buikvlies aan de binnenzijde, en ze in de marinade gelegd:


Afbeelding

Iedere paar uur even opnieuw ingemasseerd, en aan het einde van de avond nog een laatste massage gegeven:


Afbeelding

Hierna afgedekt met een laagje vershoudfolie, en een nachtje de koelkast in:


Afbeelding

Na een nachtje zien ze er dan zo uit:


Afbeelding

Pellet grill aangezet op 110 graden Celsius, en de ribben mochten er 2,5 uur op:


Afbeelding

Ondertussen de overgebleven marinade ingekookt, en uiteindelijk met een klein beetje maizena ingedikt:


Afbeelding

Na 2,5 uur de ribben ingepakt in folie met 2 eetlepels appelsap en een beetje boter, en op het laatst de ingedikte marinade even mee verwarmd:


Afbeelding

Na 2 uur de ribben uitgepakt, en ingelakt met de ingedikte marinade;

Afbeelding

Een half uurtje later de ribben er afgehaald, en gaan eten.

Wat vonden we er van? Ik had de ribben 2 uur in de folie gedaan, en dit was te lang, ze waren fall of the bone geworden, dat lust ik gelukkig ook, maar een kleine bite vind ik altijd toch net wat lekkerder.

Qua smaak was ik compleet verrast, ik proefde zowaar het zoutige van de sojasaus, en dat was een hele welkome afwisseling.

Zou ik ze nogmaals zo maken? Zeker wel, alleen dan een half uur korter in de folie.😉

Re: Ketjap spareribs

Geplaatst: 04 mei 2025, 11:21
door freggel1
Het is een flinke klus om ze op deze manier te bakken, maar ze zijn dan veel lekkerder!

Re: Ketjap spareribs

Geplaatst: 04 mei 2025, 14:39
door Arjan E.
Zit inderdaad wat meer werk in, en ik heb mijn vrouw er inmiddels zo mee verpest dat ze geen andere spareribs meer wil🙈

Maar inderdaad wel heel lekker