Het grote wat eten we vandaag topic!
Geplaatst: 10 feb 2025, 21:32
Ik ben benieuwd wat er bij jullie op tafel komt wat weer in de keuken bereidt is.
Voor, hoofd en na, of een heerlijke lunch.
Ik zal beginnen:
Gisteren als eerste begonnen aan een stoofpotje, runderbraadlappen in blokjes gesneden [waren in de aanbieding],
en deze gebakken in de braadpan, lekker een paar uur laten pruttelen, met kruiden, ui en wortel erbij.
Een pan met water en tomatenpurree, en diverse kruiden op het vuur gezet, tomaten even ingesneden en deze kort in de kokende boullion gedaan,
en even mee laten koken, daarna er uit gevist, en het velletje er af gehaald, en de pitjes er uit gezeefd, later weer toegevoegd aan de pan soep,
300 gram verse gehaktballetjes er bij.
Vandaag nog een uurtje laten pruttelen, en intussen een liter halfvolle melk met 4 eetlepels suiker aan de kook gebracht, en er daarna 200
gram dessertrijst toegevoegd, en ook een 30 minuten op een klein pitje en af en toe roeren laten pruttelen, bruine basterd suiker en kaneel alvast klaar gezet..
Daarna een pan met 400 gram wortelen en iets kruimige aardappels op het vuur om daar een pot stamppot van te maken.
Alles bij elkaar toch weer een paar uur bezig geweest, maar wel heerlijk gegeten!






Voor, hoofd en na, of een heerlijke lunch.
Ik zal beginnen:
Gisteren als eerste begonnen aan een stoofpotje, runderbraadlappen in blokjes gesneden [waren in de aanbieding],
en deze gebakken in de braadpan, lekker een paar uur laten pruttelen, met kruiden, ui en wortel erbij.
Een pan met water en tomatenpurree, en diverse kruiden op het vuur gezet, tomaten even ingesneden en deze kort in de kokende boullion gedaan,
en even mee laten koken, daarna er uit gevist, en het velletje er af gehaald, en de pitjes er uit gezeefd, later weer toegevoegd aan de pan soep,
300 gram verse gehaktballetjes er bij.
Vandaag nog een uurtje laten pruttelen, en intussen een liter halfvolle melk met 4 eetlepels suiker aan de kook gebracht, en er daarna 200
gram dessertrijst toegevoegd, en ook een 30 minuten op een klein pitje en af en toe roeren laten pruttelen, bruine basterd suiker en kaneel alvast klaar gezet..
Daarna een pan met 400 gram wortelen en iets kruimige aardappels op het vuur om daar een pot stamppot van te maken.
Alles bij elkaar toch weer een paar uur bezig geweest, maar wel heerlijk gegeten!





