Afgelopen weekend een verse ananas aan het spit geregen en een uurtje boven houtskool laten draaien.
Tijdens het draaien de ananas regelmatig ingesmeerd met roomboter, bruine basterdsuiker en een scheut strohrum.
Het recept hiervan is:
125 gram ongezouten roomboter
4 eetlepels bruine basterdsuiker
een flinke scheut Strohrum 80%
Laat de boter smelten, doe daarna de suiker en een scheut rum erbij.
Breng dit aan de kook.
Na een uur draaien en smeren de ananas van het spit gehaald en deze in schijven gesneden.
Nog even op de grilplaat, en daarna het nagerecht opmaken.
Leg een schijf ananas op een bord en snijdt er in het midden een rond stukje uit ter grootte van een shotglaasje.
Zet dat glaasje in het uitgesneden rondje en doe daar een likeurtje in.
In mijn geval was dit Limoncello.
Een paar bollen vanilleijs, deze besprenkel je met wat overgebleven marinade.
Helaas vergeten er een foto van te maken.