(Voor 2 personen)
Ingrediënten
200 g broccoli, in kleine roosjes
100 g wortel, in dunne plakjes
100 g rode paprika, in reepjes
1 blik (240 g uitgelekt) kikkererwten, afgespoeld en uitgelekt
1 el olijfolie (extra vierge)
½ tl komijnpoeder
½ tl paprikapoeder
Snufje zwarte peper
1 el citroensap
Tahindressing
1 el tahin (sesampasta)
1 tl citroensap
2 el water
½ tl knoflookpoeder of 1 klein teentje knoflook, fijngehakt
Snufje zwarte peper
Bereiding
Oven voorverwarmen op 200°C.
Meng de broccoli, wortel, paprika en kikkererwten met olijfolie, komijnpoeder, paprikapoeder en zwarte peper.
Verspreid het mengsel op een bakplaat met bakpapier en rooster 20-25 minuten tot de groenten goudbruin en zacht zijn.
Meng intussen de tahindressing: klop alle ingrediënten door elkaar tot een romige saus.
Haal de groenten uit de oven, sprenkel citroensap erover en serveer met de tahindressing.
Tip: Serveer met volkoren couscous, quinoa of zilvervliesrijst voor een complete maaltijd.
Dit recept bevat veel vezels, vitamines en gezonde vetten uit tahin en olijfolie. Eet smakelijk!