Ingrdienten voor 4 personen:
600 gram kipfilet in blokjes.
Een bakje champignons in schijfjes
2 uien in stukjes
400 gram sperziebonen.
600 gram grote krieltjes.
Kippenbouillion blokje.
Peper en zout of kipkruiden.
Verhouding sausje :
2 eetlepels bloem
1 eetlepel bastardsuiker
1.5 eetlepel ketjap manis
Paprikapoeder.
Bereidingswijze:
Kook de bonen en de kriel beetgaar.
Bak de ui de champignons en de kipblokjes met wat peper en zout of kipkruiden.
Stoof het verder met wat water en voeg het kippen bouillion blokje toe.
Voeg het sausje gemengd toe, pak evt wat water uit de pan om het sausje goed te mengen, voeg nog meer water en/of nog meer sausje toe als je dit wilt, je ziet zelf wel wat je nodig hebt, het is maar net hoeveel saus je wilt.
Voeg de kriel en bonen toe en stoof nog een paar minuten alles bij elkaar.
Als je de kipfilet vervangt door riblappen en het kippen bouillionblokje door een rundvlees bouillionblokje en stooft het vlees tot het gaar is dan heb je een Runder Jachtschotel.
Ik had een keer geen sperziebonen in huis maar wel 4 bakjes kastanje champignons, extra uitje erbij, ik heb de sperziebonen niet gemist.
Met wortel is het ook heel lekker.
